23 Aralık 2021

KURULUŞ VE GÖREVLERİ

Feke Sağlık Ocağı 1983 yılında kurulmuştur.

“Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde Aile Hekimliği Sistemine geçilmesiyle birlikte Mayıs 2008’de ilçe merkezinde Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı Toplum Sağlığı Merkezi ve Merkez Aile Sağlığı Merkezi, ayrıca İncirci Köyü’nde İncirci Aile Sağlığı Merkezi kurulmuştur.

2013 yılında Feke İlçe Entegre Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür.

Aile Hekimleri sözleşmeli elemanları ile birlikte kendilerine kayıtlı kişilere yönelik;

• Koruyucu sağlık hizmetleri,
  • Birinci basamak tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri,
  • Ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetleri,
  • Gezici/yerinde sağlık hizmetlerini sunar.

Toplum Sağlığı Merkezi  aşağıdaki hizmetleri sunar:

• Bulaşıcı hastalıkları kontrolü,
  • Üreme sağlığı-kanser tarama hizmetleri,
  • Aile Sağlığı Merkezlerinin çalışmalarını denetleme,
  • Çevre sağlığı hizmetleri,
  • Sağlık eğitimi hizmetleri,
  • İdari işler, kayıt ve istatistik

İlçe Entegre Devlet Hastanesi aşağıdaki hizmetleri sunar:

• Acil Sağlık Hizmetleri
  • Laboratuar Hizmetleri
  • Yemek Hizmeti

Feke İlçe Entegre Devlet Hastanesine tahsisli Ford Connect marka bir resmi hizmet aracı bulunmaktadır. Adana 112 Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı hizmet veren 1 adet ambulans bulunmaktadır.

İslam mahallesi Kocayurdan Mevkiinde bulunan hizmet binası 3 katlı olup 2013 yılında yapılmıştır.

Bodrum Katında:  Kalorifer Dairesi, Arşiv, Mutfak, Yemekhane, Morg, Otopsi Odası, İmam Odası, Çamaşırhane,

Su Depo Odaları, İlaç Deposu, Vakum Odası, Medikal Gaz Santralleri, Elektrik Pano Odası, Sığınak ve Mescit

Zemin katında : Merkez Aile Sağlığı Merkezi, Laboratuvar, Acil Servis,

1. katında : Toplum Sağlığı Merkezi, Hastane Başhekimliği ve Müdürlüğü, Çevre Sağlığı Birimi, Aile Planlaması Birimi,

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Gebe Bilgilendirme Sınıfı ile yataklı servis bulunmaktadır.

Ayrıca İncirci Köyü’nde tek katlı Aile Sağlığı Merkezi ,Mansurlu, ve Süphandere köylerinde 2 adet sağlık evi mevcuttur.

İlçe Entegre Devlet Hastanesine ait sağlık personeli lojmanı bulunmamaktadır. İncirci ASM’ye ait; 1 adet doktor lojmanı,1 adet sağlık personeli lojmanı bulunmaktadır.

Feke TSM’de;

• İdari işler ve resmi yazışmalar,
  • Çevre sağlığı hizmetleri,
  • 1. basamak sağlık hizmeti için gerekli tüm laboratuar tetkikleri, kanser tarama tetkikleri,
  • İlçedeki işyerlerinin sağlık denetimleri,
  • İlçe halkına ve kamu personellerine çeşitli konularda sağlık eğitimleri yapılmaktadır.

İlçe Entegre Devlet Hastanesi aşağıdaki hizmetleri sunar:

• Acil Sağlık Hizmetleri
  • Laboratuar Hizmetleri
  • Yemek Hizmeti

Feke ASM de;

• 1.basamak tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri,
  • Koruyucu sağlık hizmetleri,
  • Aile planlaması hizmetleri verilmektedir.

İncirci ASM’de;

• 1.basamak tanı,tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, Acil hastalara gerekli ilk müdahele yapılmaktadır.
  • Koruyucu sağlık hizmetleri ve  Aile planlaması hizmetleri verilmektedir.

Ayrıca bütün aile hekimleri, aile sağlığı elemanlarıyla beraber haftanın 2 günü mesai saatlerinin tamamında kendilerine kayıtlı köylere gezici sağlık hizmeti sunmaktadır.

İncirci ASM’de haftanın 7 günü icap nöbeti tutulmaktadır

Merkez ASM İlçe Entegre Devlet Hastanesi bünyesinde bulunduğu için acil hastalara ilk müdahale Devlet Hastanesi tarafından yapılmaktadır.

Ayrıca Merkez ASM’de Cumartesi günleri 08:00-16:00 saatleri arasında bir aile hekimi poliklinik hizmeti vermektedir.